Nákupní košík je prázdný

Dva návěsy Annaburger ve společnosti Agro Posázaví a.s.

Pondělí 07.07.2014

Jednoúčelové návěsy Annaburgery HTS 22.12 a 22.14 patří k nejprodávanějším strojům od firmy Annaburger v současné době. V potaz se musí vzít fakt, že na jednoúčelové návěsy nelze momentálně využít dotační tituly tak, jako to lze na rozmetadla hnoje či aplikační cisterny. Přesto se jejich prodej drží na předním místě a pouze to potvrzuje fakt, že čeští zemědělci postupně inovují dopravní techniku a stále častěji obrací svou pozornost k velkým dvounápravovým návěsům.

Návěsy HTS 22.12 a 22.14 mají korbu dlouhou 7 metrů, výška bočnic pak může být 1,6 či 1,8 m. Základní objem tzv. "v plechu" tak může činit až 29 m3. Na vozy je pochopitelně možné dodat senážní nástavky o výšce 55 cm. Vozy lze dodat v provedení jednostranný sklápěč (22.12) či dvoustranný sklápěč (22.14). Návěsy lze vybavit rolovací plachtou a obslužným můstkem.

Podvozky návěsů lze řešit klasickými způsoby. Nejjednodušší a základní variantou je kloubová výkyvná náprava. Tato náprava je ideální do těžkého terénu, protože dobře kopíruje nerovnosti terénu. Navíc se jedná o jednoduchou nápravu, která má málo částí, které se mohou poškodit. Druhou variantou odpružení je parabolicky odpružená náprava. Tato náprava je vhodná především pro dlouhé přejezdy po silnicích, na druhou stranu do terénu se moc nehodí. Poslední a nejlepší variantou je hydropneumatické odpružení náprav, které zajišťuje nejvyšší jízdní komfort při cestě v terénu i na silnici, nejvyšší stabilitu na svahu a v základu se může zvedat přední náprava.

Fotografie dvou návěsů z Agro Posázaví a.s. nám poskytla Bc. Iva Havlová ze společnosti Strom Vysočina, které tímto děkujeme.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás