Nákupní košík je prázdný

Druhý překládací vůz Annaburger v Agroslužbách Polcar

Pondělí 03.08.2015

Použití překládacích vozů při sklizni obilí ve službách bylo dlouho velice problematické. Mnoho zákazníků nechápalo smysl překládacího vozu a odmítali jeho provoz jakkoliv platit. Vůz se využíval jen k zvýšení výkonu mlátiček. V průběhu času se situace postupně začínala lepšit a dva mokré roky 2010 a 2011 jen potvrdily to, že v obtížných podmínkách při sklizni je překládací vůz nejen výhodou, ale nutností. Agroslužby Polcar byly první průkopníci v používání překládacích vozů ve službách a přispěly k zvýšení povědomí o této technologii mezi zákazníky. Dnes je pro některé podniky podmínkou, aby službař přijel i s překládacím vozem.

Vůz HTS 20.16 byl na svou dobu v excelentní výbavě. Především tenzometrické váhy se ukázaly jako obrovský přínos pro obsluhu vozu i řidiče nákladních automobilů. Vůz byl postupně obut do větších pneumatiky 710/50 R26,5, aby se zlepšil jeho pohyb po poli a postupně se agregoval s Fendty 824 Favorit, 916 Vario, 930 Vario až k současnému Fendtu 820 Vario.

V letošním roce se u Polcarů přistoupilo k rozšíření sklizňových služeb o druhý překládací vůz. Volba padla opět na překládací vůz Annaburger, tentokráte na větší model HTS 22.16 o objemu 28 m3. Vůz je vybaven elektrohydraulickým ovládáním, hydraulicky odpruženou ojí, pneumatikami Michelin 600/55 R26,5 a rolovací plachtou. Agregovaný je s Fendtem 930 Vario.

Vůz jsme zachytili o víkendu při práci u 4 mlátiček Claas v Agrosu Vraný. Mezi odvoznými prostředky jsme tak mohli spatřit i domácího Krampe Big Body 700. Vůz samozřejmě neměl šanci stíhat 4 mlátičky v takovém výnosu, proto mu vždy jeden z odvážejících návěsů pomáhal. K večeru se počet kombajnů snížil na 2 kusy, což už nebyl problém.

Těší nás důvěra, kterou rodina Polcarů vkládá do techniky Annaburger a přejeme jim, aby oba vozy sloužily k jejich maximální spokojenosti.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás