Nákupní košík je prázdný

Druhá cisterna Vakutec v Zemědělské a.s. Čejkovice

Pondělí 07.03.2016

Cisterny Vakutec jsou v České republice populární pro svou nízkou hmotnost a profesionální zpracování, což je předurčuje pro aplikaci kejdy a digestátu v porostech řepky, obilovin a kukuřice. Cisterny Vakutec jsou nízké, lehké a vyžadují velmi malý příkon traktoru, což dále vede k minimálním nákladům na vyaplikovaný kubík. Cisterny se vyrábí v široké škále objemů od 4,6 až do 18,3 m3. Nejpoužívanější cisterny v republice mají objem 12,5 a 14,8 m3.

Cisterna VA 12500T v Čejkovicích má objem 12,5 m3. Cisterna je vybavena náběžnou boogie nápravou s pneumatikami Mitas 560/60 R22,5. K aplikaci slouží dvanáctimetrový hadicový aplikátor Swing Up, který je kompletně ovládán z ovládacího joysticku. Cisterna je také vybavena kombinací vývěvy o výkonu 8 000 l/min a vysokotlakého čerpadla GS 6500. Lze si zvolit, zda-li se bude používat vývěva nebo čerpadlo a nebo oboje. Při nasávání z velkých hloubek pak vývěva dopraví materiál pouze k čerpadlu, které jej dále pošle do cisterny. Tím se zvýšý nasávací sloupec o 1,5 až 2 m, což v některých provozech může být důležité. V některých případech lze cisternu použít i jako vysokotlaké čerpadlo na přečerpání materiálu z jímky do jímky nebo na proplach podroštových kanálů. V Čejkovicích je čerpadlo používáno v kombinaci s kejdovým dělem, které je hydraulicky natáčené. Kedové dělo bylo požadováno, neboť s ním jsou skvělé zkušenosti z původní cisterny Vakuomat.

Cisternu jsme zachytili na jaře roku 2015 při aplikaci do obilí. Pro takovou činnost je cisterna jak stvořená. Agregována byla s traktorem John Deere 7830. Přejeme Zemědělské a.s. Čejkovice mnoho spokojenosti s novou cisternou Vakutec VA 12500T, ale i se starou cisternou, která v podniku nadále zůstává.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás