Nákupní košík je prázdný

Další novinka od Krampe - DA 34 Roadrunner

Pondělí 28.07.2014

Koncept DA 34 Roadrunner je primárně určen jako náhrada za dva za sebou tažené 18t vleky. Taková kombinace je v Německu velice populární. Roadrunner má proti tomu jedinou technickou kontrolu, dotěžuje traktor a rozhodně se s ním dá lépe couvat.

Podvozek je zatím stavěn jako pevné spojení točny a návěsu. Všechny nápravy jsou ve standardu vzduchově odpruženy, poslední náprava je řiditelná. Na stroj jdou obout poměrně veliké pneumatiky, které se na podobných strojích nevidí. Vpředu 560/60 R22,5, ale na zadní dvounápravě dokonce 600/55 R26,5.

Korba je dlouhá 9 metrů, šířka je 2,3 m a výška 1,5 m, tedy objem 30 kubíků. Na vůz jdou dodat nástavky 60 a 80 cm vysoké, a korbu lze dodat v provedení jako dvoustranný sklápěč, nebo s vlastním hydraulickým systémem.

Ja samozřejmé, že né všechny produkty výrobců v západním Německu naleznou své uplatnění v podmínkách ČR, ale na každém produktu si lze najít něco dobrého. V ČR nejsou soupravy dvou přívěsů tolik populární a cena Roadrunneru dva přívěsy mnohonásobně převýší, avšak jako alternativa k návěsu BB 900 by Roadrunner mohl zaujmout. Jízdní vlastnosti jsou poměrně odlišné, manévrovací schopnost může být lepší a souprava bude vhodnější pro dlouhé cesty na silnicích, nicméně díky flotačním pneumatikám se neztratí ani v poli.

Ve vývoji je i verze rozpojovací, tedy kombinace Dolly a návěsu. V takovém případě by se dal návěs použít jak s existujícími podvozky Dolly, tak teoreticky i za nákladním automobilem. U soupravy návěsu a Dolly by mohla být pro zákazníka zajímavější vyšší povolená hmotnost v ČR než u klasického tridemu. V případě zájmu o více informací o tomto novém konceptu se na nás obraťte.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás