Nákupní košík je prázdný

Další návěs Annaburger v ZD Trhový Štěpánov

Pondělí 03.07.2017

Zemědělské družstvo Trhový Štěpánov patří k nejrenomovanějším podnikům v České republice. Také patří k dlouhodobým uživatelům techniky Annaburger. První výměnný systém HTS 20.79 byl zakoupen již v roce 2002, kdy by se počet výměnných systémů Annaburger v ČR dal spočítat na prstech na ruce. Tehdy k podvozku byly dvě nástavby - cisterna a rozmetadlo. Až nedávno na něj byla pořízena i korba. V roce 2005 jej následoval druhý výměnný systém 20.79, tentokrát již na hydraulickém odpružení. Ten měl stejné tři nástavby hned od začátku.

V letošním roce byla dopravní technika v Trhovém Štěpánově rozšířena o další Annaburger. Tentokráte o menší návěs HTS 20.12 s korbou o délce 6,5 m a výškou bočnic 1,8 m, která má základní objem 26,5 m3. Ten se sklopnými nástavky rozšíří až na 34 m3. Návěs HTS 20.12 nabízí poměrně zajímavou flexibilitu v rámci podniku. O senážích jsou v každém podniku k dispozici silné traktory, protože na polích pro ně logicky není práce. Na podzim je situace opačná, a návěs je potřeba agregovat se slabšími traktory. Pro toto nasazení se model HTS 20.12 hodí náramně. S výkonným traktorem neudělá ostudu a traktor veze alespoň zajímavé množství materiálu, byť neví, že něco táhne. Ale zároveň se dá návěs s úspěchem agregovat se 150k traktorem.

Návěs HTS 20.12 byl pořízen na hydropneumatickém odpružení náprav, což je to nejkomfortnější odpružení, které na trhu je. Návěs má obuté pneumatiky Michelin 560/60 R22,5. Popularita hydraulického odpružení roste každým rokem a většina letos dodaných návěsů je právě na tomto odpružení. Důvod je jednoduchý. Cena není tak vysoká, jak by se mohlo zdát, výhody jsou jasné, a zákazníci nevidí důvod kupovat návěs s jiným než špičkovým odpružením. Proč pořizovat návěs, jehož základní technické řešení je již dnes překonáno lepšími systémy? A nejen dnes, překonáno bylo již před 10 lety.

Nový návěs jsme zachytili při senážování jetele. Agregován byl s traktorem John Deere 8310R. Přejeme ZD Trhový Štěpánov mnoho spokojenosti s novým návěsem. Návěs dodala firma Daňhel Agro a.s.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás