Nákupní košík je prázdný

Další aplikační Xerion uveden do provozu na Vysočině

Středa 10.04.2013

V posledních letech díky rozmachu bioplynových stanic stoupá i poptávka po profesionální aplikaci digestátu v co nejkratším čase. Často je požadavek i na aplikaci do porostu kukuřice. Velkých výkonů při aplikaci do porostu jsou schopny samojízdné aplikátory kejdy, kterých je v provozu v ČR již několik kusů. Nejnovější přírůstek mezi nimi je upravený Claas Xerion 3800. Traktor je vybaven rotačním pístovým čerpadlem Vogelsang a nasávací rukou pro rychlé spojení s přívoznou cisternou. Dále nese nádrž o objemu 12 000 litrů. K aplikaci bude sloužit pětimetrový talířový podmítač Lemken Heliodor, radličkový kypřič Konskilde o záběru 5,65 m a samozřejmě i hadicový aplikátor o záběru 12 metrů s možností aplikace i při záběru 9 metrů.

Velké množství aplikačního nářadí umožní pružně reagovat na potřeby zákazníků a dále se tim zvýší roční využití stroje. U tak výkonných strojů není možné pracovat bez dostatečně výkonného přívozu materiálu. V praxi se často používají přívozné cisterny Annaburger HT 24.27 o objemu 21 kubíků. I když traktorová souprava s přívoznou cisternou na velké vzdálenosti ztrácí oproti kamionové soupravě, v manévrovacích a manipulačních schopnostech ji výrazně předčí. Dovézt rychle a levně materiál k aplikátoru je jedna věc, bezpečně soupravu otočit bez výrazného poškození pozemku je věc druhá. Také tento Xerion bude pracovat v lince se čtyřmi přívoznými cisternami Annaburger HT 24.27.

Zajímavostí je, že se jedná již o třetí Xerion, který bude pracovat v režii Agroslužeb Žďár nad Sázavou. Je vidět, že tento způsob aplikace kejdy a digestátu se osvědčil a má budoucnost. Přejeme mnoho úspěchů s novým aplikátorem!

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás