Nákupní košík je prázdný

Čtyři návěsy Krampe Big Body 900 sváží v Holandsku brambory

Středa 28.10.2015

Návěsy Krampe patří k legendám německého trhu s dopravní technikou. Od návěsů Big Body, přes velmi rozšířené hákové nosiče až po špičkové stavební návěsy Halfpipe. Novým standardem na trhu sklápěcích návěsů se v době svého uvedení stal návěs Big Body 900 s 9 m dlouhou korbou. Pro svážení okopanin se tento návěs skvěle hodí, protože má bočnice vysoké jen 1,52 m (stejně jako všechny vozy Big Body) a při své enormní délce má stále skvělý objem.

Pan van den Borne se na své farmě specializuje na pěstování brambor, především pro síť Mcdonald's. Brambory pěstuje na výměře 500 hektarů a používá k tomu nejmodernější technologie sledování a mapování výnosů a přesné aplikace hnojiv přes GPS. Zajímavostí je, že průměrná velikost polí je 3 hektary. Největší pole pak má 19 hektarů.

Návěsy Krampe Big Body 900 nahradily starší tandemové vozy Krampe. Návěsy jsou vybaveny vzduchem odpruženým podvozkem, vlastním hydraulickým okruhem a nuceným řízením náprav. Zajímavostí jsou použité pneumatiky Alliance 600/60 R30,5. Na první pohled zaujme sklápěcí střecha, která za jízdy přikryje celý náklad. tato střecha byla dodělána na zakázku specializovanou firmou. Důvod je prostý. Především Belgie má velmi striktní pravidla na přikrytí materiálu za jízdy a investice do střech byla zlomek toho, co by pan van den Borne dal na pokutách.

Farmu jsme navštívili v srpnu roku 2014 a viděli jsme tři tridemy Big Body 900 odvážet od samochodného vyorávače AVR. Pokud si majitele farmy představujete jako muže v obleku a kravatě, sedícího za stolem s telefonem u ucha, tak byste se velmi spletli. Přímo pan van den Borne řídil právě samochodný vyorávač AVR.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás