Nákupní košík je prázdný

Cisterna Annaburger při přihnojování kukuřice kejdou

Čtvrtek 17.08.2017

Cisterny Annaburger není třeba rozsáhle představovat. Při jejich zmínce se každému vybaví cisterna se sklolaminátovou nádrží a masivním rámem, která je ideální pro kombinovaný provoz na silnici a na poli. V dnešní době, kdy jsou poptávky po aplikačních cisternách většinou omezeny objemem 18 a více kubíků, je pohled na cisternu o objemu 15 kubíků vzácný, ale přitom se jedná o efektivní nástroj s nízkými náklady na aplikaci a většinou velmi jednoduchým pohybem v porostu.

Příkladem takového stroje může být cisterna Annaburger HTS 20.27 o objemu 15 kubíků, kterou v roce 2012 zakoupila společnost AGRA Horní Dunajovice. Cisterna je vybavena robustním rámem pod svou sklolaminátovou nádrží, kloubovou nápravou a pneumatikami Alliance 560/60 R22,5. Kloubovou nápravu lze navíc nastavit tak, aby kola šla v řádcích kukuřice. Pneumatiky 560 mm široké jsou do kukuřice velmi vhodné a objem 15ti kubíků je maximum, co na dvou nápravách unesou. Proto je použití větších cisteren komplikované, ale ne nemožné.

Cisterna je vybavena vývěvou Jurop o výkonu 12 200 l/min, dále vzduchovým mícháním a hadicovým aplikátorem o záběru 9 metrů. S větším aplikátorem by měla cisterna problém dojet až nakonec velkého pole, jedná se tedy o ukázkovou kombinaci. Cisterna je v Horních Dunajovicích agregována s traktorem Case Puma 225 CVX, což je více než dostatečný tažný prostředek. Soupravu jsme zachytili na jaře při přihnojování v kukuřici, k čemuž se cisterna používá pravidelně.

Pokud chcete poradit, jak správně využívat Vaší kejdu či digestát, neváhejte nás kontaktovat.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás