Nákupní košík je prázdný

Cisterna Annaburger HTS 22.27 přihnojuje kukuřici

Pátek 15.01.2016

Naše firma již dlouhá léta propaguje přihnojování kukuřice kejdou či digestátem. Je to výborný způsob, jak efektivně využít kejdu nebo digestát a jak dopravit kukuřici živiny bez nutnosti kupovat minerální hnojiva. Vždy jsme však propagovali, že cisterna do porostu kukuřice by měla být veliká maximálně 15 kubíků. V roce 2014 jsme byli postaveni před zajímavý úkol - upravit 18ti kubíkovou cisternu pro jízdu v kukuřici.

Cisterny HTS 22.27 od firmy Annaburger patří k nejpopulárnějším v České republice. Laminátová nádrž zaručuje dlouhou životnost cisterny a možnost pořízení hydraulického podvozku je ojedinělá na trhu s cisternami. Takto velké cisterny se nedoporučuje dodávat na pneumatikách 560/60 R22,5, což znamenalo, že cisterna bude muset do kukuřice na pneumatikách o rozměru 600/55 R26,5. Po konzultaci s firmou Annaburger jsme poptali speciální ráfky o přesně daném zálisu, což umožní cisterně jezdit v řádcích kukuřice s roztečí 75 centimetrů.

Cisterna byla vybavena nasávací rukou NW 200, hydropneumatickým podvozkem a hydraulicky odpruženou ojí, dvanáctimetrovým hadicovým aplikátorem s řezacími hlavami ExaCut  a pneumatikami Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Cisterna byla osazena na speciální ráfky a při naší návštěvě neměla žádný problém při jízdě v kukuřici. Pomocí této cisterny tak majitel může dostat živiny ke kukuřici v době, kdy je nejvíce potřebuje.

Majitelem cisterny HTS 22.27 se stal pan Ing. Kuthan, který hospodaří v Suchohrdlích u Miroslavi, kde má také bioplynovou stanici. Pan Kuthan již vlastní jednu cisternu Annaburger o objemu 15 cbm, která také sloužila pro aplikaci digestátu v porostu kukuřice. Pro přepravu obilí a siláže ještě používá návěs Krampe BB 650S. To, že byla cisterna agregována s traktorem Case IH Puma 165 o výkonu 165 koní, již překvapí málokoho.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás