Nákupní košík je prázdný

Cisterna Annaburger HTS 22.27 pracuje ve Višňové

Čtvrtek 02.05.2013

Agroservis Višňové využívá techniku Annaburger již řadu let. Tento velmi progresivní podnik vlastní 6 výměnných systémů HTS 22.79, dva třínápravové návěsy a dvě jednoúčelové cisterny o objemu 18 kubíků. Výměnné systémy se v podniku téměř nezastaví, pracují hlavně s překládacími nástavbami jako dovoz hnojiva k rozmetadlům a posléze jako obsluha sklízecích mlátiček, nebo s cisternovou nástavbou, jako dovoz vody k postřikovači.

Dva roky stará cisterna HTS 22.27 zajišťovala vývoz kejdy z Hostěradic a pomocí radličkového kypřiče okamžitě zapravovala kejdu do země. To je důležité pro zamezení úniku cenných látek do ovzduší, ale také z logistického hlediska, kdy není potřeba mít na poli traktor, který by kejdu zapravil. Cisterna má osvědčenou kloubovou nápravu, kdy přední náprava je zvedatelná a zadní je řiditelná. Pneumatiky jsou samozřejmě Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Dále byla cisterna vybavena komfortní elektrohydraulikou, tříbodovým závěsem a radličkovým kypřičem o záběru 3 m.

Pro plnění využívala cisterna nasávací ruku o průměru 200mm a speciální zařízení, které taktéž dodala naše firma. Trychtýř a třícestný ventil jsou ovládány dálkově, řidič se připojí ramenem na trychtýř, otevře si na dálku šoupě a nasává. Během celého procesu nemusí vystoupit z kabiny. Cisterna je také vybavena 12m hadicovým aplikátorem, který se používá, když cisterna aplikuje do porostu kukuřice.

Podpovrchová aplikace kejdy je velice moderní způsob aplikace, avšak má značné nároky na používanou techniku. Robustní cisterny Annaburger nemají problém při práci s kypřiči, a to díky masivnímu páteřovému rámu, který pohlcuje všechny kmity a dává cisterně větší pevnost. Silné nápravy a kvalitní pneumatiky jsou další předpoklady pro bezproblémovou jízdu s těžkým kypřičem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás