Nákupní košík je prázdný

Botkový aplikátor Bomech na cisterně Annaburger

Středa 03.07.2013

Holandská firma Bomech se zaměřuje na výrobu botkových aplikátorů a diskových injektorů. Oba tyto systémy jsou vhodné pro aplikaci kejdy či digestátu do travních porostů, což je v Holandsku velice populární forma aplikace. Botkové aplikátory jsou proti injektorům lehčí, levnější a mají méně opotřebitelných dílů. Hodí se i pro aplikaci na strniště či do porostu.

Jeden takový botkový aplikátor používají v Zemědělském družstvu Černovice. Zde je napevno namontován na výměnném systému Annaburger HTS 22.79, konkrétně na jeho 18ti kubíkovou cisternovou nástavbu. Bomech slouží v družstvu úpředevším k aplikaci na louky a travní porosty. Výhodou botkového aplikátoru je možnost přítlaku k půdě, kdy se aplikovaná kejda dostane přímo ke kořínkům rostlin a nepolévá celé rostliny a listy.

V Černovicích používají celkem dva výměnné systémy Annaburger HTS 22.79. Jeden s rozmetadlem a korbou je z roku 2009, a novější, který je vybaven korbou, rozmetadlem a cisternovou nástavbou, byl dodán na konci loňského roku. Samozřejmostí výměnných systémů je hydropneumatické odpružení náprav a oje, elektrohydraulické ovládání a pneumatiky Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5.

V případě zájmu o produkty firmy Bomech nás neváhejte kontaktovat!


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás