Nákupní košík je prázdný

Annaburgery používá také farma pana Žerta

Pondělí 17.02.2014

Pokud byste se prošli po sídle farmy v Dobřichově a prohlédli si stroje, jen těžko byste odhadovali výměru farmy na několik set hektarů. Na farmě naleznete traktor Fendt 936 o výkonu 360 koní, pásový traktor Challenger o výkonu 350 koní a v neposlední řadě i pásovou sklízecí mlátičku Claas Lexion 770 Terra Trac. Komu po výčtu těchto strojů problikla hlavou slova "agrotechnická lhůta"? To je totiž důležitý prvek v moderním zemědělství. Udělat veškeré operace v optimálním čase a v co nejvyšší rychlosti. A k tomu jsou potřeba výkonné stroje.

Jelikož se farma nezabývá živočišnou výrobou, je využití dopravní techniky poměrně úzké. Ale stále je potřeba přivézt veškerou úrodu z pole domů. V Dobřichově k tomu používají tridem Annaburger HTS 29.14 na kloubové nápravě. Na farmu jej pan Žert pořídil v roce 2002. Při délce korby téměř 8 metrů a výšce bočnic 1,6 m je objem necelých 29 m3. V roce 2002 to byla famózní hodnota u vozu s takto nízkými bočnicemi.

V roce 2005 k tridemu přibyl druhý Annaburger, tentokrát výměnný systém HTS 20.79 s korbou a cisternou o objemu 15 m3. Úkol tohoto výměnného systému je jasný. Přívoz vody či DAMu k postřikovači, o žních pak odvoz obilí. Cisternovou nástavbu lze vybavit nerezovou sadou na přepravu DAMu, takže nedochází k nadměrné degardaci materiálů. Zajímavé je, že podobně koncipovanou dopravní techniku mají také na farmě pana Weisse v sousedních Milčicích. I zde je jednoúčelový návěs (Krampe BB 700) a výměnný systém s korbou a cisternou k postřikovači (Annaburger HTS 22C.79).

Oba Annaburgery z Dobřichova jsme zachytili jedno srpnové odpoledne při odvozu obilí od pásového kombajnu. Kombajn, vybaven 10,5 m lištou, umí podávat velmi slušné denní výkony a na větší vzdálenosti odvozy patřičně zaměstná. Nutno připomenout, že v Dobřichově používají i rozmetadlo na minerální hnojiva Güstrower D076. Přejeme panu Žertovi i synovi mnoho spokojenosti s technikou Güstrower a Annaburger.
.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás