Nákupní košík je prázdný

Annaburger představuje novinku - vůz na balíky s hydraulickou zábranou

Čtvrtek 21.05.2015

Mohli bychom napsat, že vůz na balíky je u firmy Annaburger samo o sobě novinka, ale to by nebyla pravda. Vozy na balíky tato firma vyrábí již dlouhé roky a dokonce jeden zástupce jezdí v České republice. Avšak poptávka na tyto vozy nikdy nebyla, proto se o nich tolik neví. V letošním roce se firma k této dopravní technice s velkou slávou vrátila, a hned představila zajímavé řešení - hydraulicky sklopnou bočnici.

Je povinnost být fér a přiznat, že hydraulicky sklopná bočnice není výmyslem firmy Annaburger. První na trh s tím přišla německá firma Krassort (shodou okolností naše firma kdysi jednala o zastoupení v ČR), avšak její patentová ochrana tohoto systému skončila, a to umožnilo dalším výrobcům přijít se svým řešením na trh.

Nový vůz se vyrábí ve třech provedeních. Jako samotné plato, s hydraulicky sklopnou bočnicí na jedné straně a s hydraulicky sklopnými bočnicemi na obou stranách. Délka ložné plochy je 10,3 metru, což umožňuje naložit 24 kvádrových balíků o rozměrech 2400 x 1200 x 800 mm, nebo 22 kulatých balíků 1500 x 1200 mm, 26 kulatých s rozměrem 1300 x 1200 mm.

Vůz je vybaven parabolicky odpruženými nápravami BPW, lze jej osadit širokou škálou pneumatik od 385/65 - 22,5 až po 600/50 - 22,5 a za příplatek může být podlaha vozu vyrobena z plechu pro vysokou odolnost.

Každý, kdo se pohybuje v zemědělství ví, že vozů na balíky se na českém trhu nabízí celá řada. V čem tedy Annaburger vyniká? Jako vždy - rozhodně ne nejnižší cenou! Ale především kvalitou zpracování a robustností komponentů. Stačí uvést jediný údaj. Celková povolená hmotnost je 24 tun (technická dokonce 27 tun), neboť vůz je osazen 9t nápravami BPW. Téměř všichni konkurenti mají celkovou hmotnost těchto vozů 18 tun. To je o 25 % méně. Annaburger nabízí pneumatiky s průměrem ráfku 22,5 palce, což je také málo vídaný rozměr na těchto strojích. A konečně, vlastní hmotnost vozu je přes 7 tun. U konkurence je tento údaj o 2 tuny nižší. Stavba vozu je tedy velmi robustní.

Vysoká kvalita provedení vozů Annaburger osloví náročné zákazníky, kteří požadují prvotřídní kvalitu. Kteří převáží velké množství balíků na větší vzdálenosti a nechtějí během jízdy myslet na to, jestli jim po sjetí prudkého kopce brzdy na voze budou pouze doutnat, nebo přímo hořet. Vůz je i pro ty zákazníky, kteří požadují robustní rám pod vozem, neboť už se nemohou dívat na kroucení svého stávajícího vozu při vyjezdech na silnici.

Čas ukáže, zda-li důraz na kvalitní provedení byl krok tím správným směrem, pro zájemce jsou volné vozy ve výrobě a je možné dva kusy dodat včas na sklizeň slámy.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás