Nákupní košík je prázdný

Annaburger představil sedlové rozmetadlo hnoje

Pondělí 19.09.2016

Model TS 28.04 vychází z třínápravového rozmetadla HTS 29.04, které má korbu o délce 7,5 m. Ta je kombinována s nástavky nejčastěji 1 m, ale v praxi se dají objednat až 1,6 m vysoké nástavky. U vyrobeného exempláře bylo použito nové rozmetadlo s dvěma řetězovými dopravníky.

O vlastní rozmetání se stará dnes už legendární rozmetací ústrojí, které je v základu tvořeno dvěma rozmetacími kotouči o velkém průměru se šesti lopatkami. K talířům dopravují materiál dva frézovací válce. Tento systém zajišťuje perfektní drobení a rovnoměrný rozhoz na šíří až 24 metrů bez nutnosti překrývat. Samozřejmostí je možnost dovybavení frézovacích válců o výměnné nože či zakoupit rozmetací ústrojí se třemi frézovacími válci. Celé rozmetadlo je ovládáno elektrohydraulicky z terminálu, kde je možné přesně nastavit dávku. Systém také automaticky chrání frézovací válce proti přetížení a při snížení jejich otáček zastaví posuv dopravníku.

První exemplář byl vyroben na základě poptávky konkrétního zákazníka ve východním Německu. Vůz je vybaven hydraulicky odpruženými nápravami a pneumatikami Alliance 650/55 R26,5. Celý vůz lze jako každé rozmetadlo Annaburger přestavit na senážní vůz, kdy se odmontuje celé rozmetací ústrojí. Takové řešení ještě zvýší využití sedlového rozmetadla v podnicích služeb či podnicích s rozsáhlou živočišnou výrobou.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás