Nákupní košík je prázdný

Annaburger představil na Agritechnice v Hannoveru mnoho novinek

Úterý 01.12.2015

Stánku firmy Annaburger dominovala nová plošina na přepravu návěsů Annaburger Unicrawler. Na tento koncept návštěvníci zírali s otevřenými ústy.... A to doslova. Jedná se o návrh plošiny na pásovém podvozku, která bude sloužit jako podvozek pod návěs tažený traktorem. Souprava s návěsem najede na plošinu, tam se návěs zabrzdí a traktor tak táhne nejen návěs, ale i plošinu pod ním. Jelikož se jednalo o koncept, tak si  jsme jistí, že celá platforma dozná ještě některých změn než se dostane k zákazníkům, ale jasně to ukazuje na ochotu firmy Annaburger jít o krok dál než ostatní.

Na platformě byl umístěn návěs HTS 29.14 v dvoustranném provedení na parabolických pružinách a s rolovací plachtou Quick Cover. Tedy provedení, které je v naší republice poměrně známé.

Vedle této dvojsoupravy byla k vidění nová cisterna HTS 24.28 Profi Tanker Plus. Přednost této cisterny však nebyla patrná na první pohled. Cisterna má nosnou laminátovou nádrž, a díky tomu samotný rám cisterny nepotřebuje být tak silný, což vede k úspoře hmotnosti a cisterna s objemem 19 cbm má o 1 tunu méně než stará 18 cbm cisterna. Stroj byl perfektně vybaven. Hydraulické nápravy BPW, regulace tlaku vzduchu v pneumatikách, pneumatiky Michelin 750/60 R30,5, nasávací ruka, Isobus ovládání, tříbodový závěs atd.

Na druhé straně stánku stálo nové rozmetadlo Annaburger HTS 24.04, jehož hlavním poznávacím znakem jsou dva řetězové dopravníky. Rozmetadlo na výstavě mělo vystavené dva druhy řetězů - klasický s trhací silou 26 tun, a Ewartův řetěz. Rozmetadlo bylo rovněž osazeno novou nápravou od firmy BPW, se kterou se budeme setkávat na Annaburgerech v příštím roce. Rozmetadlo mělo jiný tvar bočnic, jinak profilované plechy a přidané spojky u rozmetacích kotoučů.

Vedle rozmetadla stála sedlová cisterna Annaburger o objemu 30 m3. Jako jediná sedlová cisterna na výstavišti byla vyrobena ze sklolaminátu, což vede k obrovské úspoře hmotnosti. Cisterna byla připravena na montáž čerpadla Vogelsang a měla vzduchem odpružený podvozek.

Posledním vystaveným strojem byl překládací vůz HTS 22.16 o objemu 28 m3. Tento vůz měl rozdělený zásobník na dvě části, aby mohl vozit dva druhy hnojiv najednou. Dále byl překládací šnek umístěn na pístnici a byl tedy celý pohyblivý. A nakonec byl vybaven plnícím šnekem pro plnění secích strojů

Děkujeme všem návštěvníkům, kteří na náš stánek zavítali a těšíme se na další shledání třeba na jaře v Brně.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás