Nákupní košík je prázdný

Agropodnik Mašovice přihnojuje s rozmetadlem Güstrower

Středa 06.03.2019

Rozmetadla Güstrower jsou v ČR hojně zastoupená. Jako jedny z mála na trhu se pyšní skvělým řetězovým dopravníkem, který zaručuje jednak perfektní preciznost aplikace, a druhak si poradí s různým materiálem, který obsahuje hroudy nebo vytváří klenbu, a to bez ohledu na to, jestli rozmetadlo jede z kopce či do kopce.

V Agropodniku Mašovice, který hospodaří na Znojemsku, jezdí Güstrower GDK 7.000 od jara 2015. Rozmetadlo má základní objem 7 kubíků a nástavky o výšce 300 mm objem zvyšují až na 10 kubíků. Rozmetadlo je vybaveno pneumatikami Alliance 20,8 - 38 a rozchod je stavitelný - 1,8 nebo 2,25 m. Mezi základní výbavu rozmetadla patří i vlastní hydraulický okruh, který se stará o pohon rozmetacích kotoučů. To značně snižuje závislost na výkonu a dalších parametrech tažného prostředku.

O aplikaci se stará H - rozmetací ústrojí, které si poradí i s určitými druhy močoviny, které pak hodí až na 36 metrů. Užitečná je i sklopná plachta a nesmíme zapomenout na schválení rozmetadla na rychlost 40 km/h, což mezi taženými rozmetadly není vždy pravidlem.

Rozmetadlo jsme zachytili při práci nedaleko Lechovic s traktorem John Deere 6210R, který při práci používal satelitní navigaci. Díky pečlivé obsluze je rozmetadlo ve velice pěkném stavu. Řidič si od Güstroweru odpočine jen na chvíli, neboť v létě a na podzim tahá překládací vůz GTU 25.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás