Nákupní košík je prázdný

Agro Měřín a.s. - vsadil na dopravní systémy Annaburger

Úterý 28.02.2012

 

Společnost Agro Měřín a.s. má v oblasti logistiky a aplikaci organických hnojiv jasno.
V závěru roku 2010 jsme společnosti Agro Měřín a.s. a jejím dceřinným společnostem dodali 6 nových výměnných systému Annaburger HTS 33.79 a HTS 29.79 s nástavbami. V současnosti vlastní Agro Měřín a.s. již celkem 10 kusů třínápravových výměnných systémů Annaburger a jeden tandemový systém HTS 22.79. Při příležitosti předání  nových strojů jsme se do Měřína vypravili s cílem zjistit něco více o této velice zajímavé a podnikavé společnosti z Vysočiny a o uplatnění strojů Annaburger v praxi.
V průběhu sezony 2011 zachytil náš kolega ing.Michael Málek flotilu návěsů při sklizni senáží. jeho povedené fotky Vám přinášíme.
 
Firma, která nestojí jen na jedné noze
    Již při prohlídce internetových stránek společnosti AGro Měřín a.s. je každému jasné , že nejde o obyčejný zemědělský podnik, který se zabývá jen zemědělskou činností ,ale své portfolio rozdělil do několika oborů, které se vzájemně prolínají. Mojím průvodcem firmou byl pan Martin Poul , agronom společnosti , se kterým jsem osobně často v kontaktu díky technice Annaburger.
     Celkově hospodaří společnost Agro Měřín a.s. a její dceřinné společnosti na celkem 19 400 ha. Operační území celé společnosti je velice rozsáhlé ,přičemž se nachází jak na Vysočině (Měřín, Ždár nad Sázavou) ,tak i na Znojemsku,ale také například na okrese Frýdek –Místek.  Hlavní zaměření firmy je chov mléčného skotu . Celkově je v podnicích Agro Měřín a.s. chováno asi 4774 ks dojnic. Úroveň chovu je velice vysoká, přičemž dojivost se pohybuje na velice vysoké úrovni  od 8800kg do 9900 kg mléka , u nukleového holštýnského stáda  určeného  pro chov matek býků  je dosahováno průměrné užitkovosti až  11 800kg mléka.
    Vedle chovu mléčného skotu se zabývá Agro Měřín a.s. také chovem masného skotu , kterého chová asi 1000 ks , převážně masného plemene BLONDE ď AQUITANE a CHAROLAIS.
    V oblasti chovu prasat vlastní společnost rozmnožovací a šlechtitelský chov plemene Landras s roční produkcí 900 ks plemených prasniček.
   Vedle zemědělské výroby vlastní společnost Agro Měřín a.s. i vlastní masnou výrobu ,včetně výroby vlastních masných výrobků , kde využívá maso z vlastních chovů.
Oddělení prodeje strojů se stará o prodej traktorů a závěsné techniky různých značek v regionu, včetně servisu. Hlavní značkou je Massey –Fergason , která i v samotném podniku Agro Měřín a.s. dominuje pokud jde o traktory a mlátičky. Firma Agro Měřín a.s. zastupuje také naší značku Annaburger v regionu prodeje.
   Poslední aktivitou je také provozování ubytovací kapacity v podobě Hotelu Fit ve Ždáru nad Sázavou, včetně sauny a bazénu pro návštěvníky.
 
Sázka na dopravní techniku Annaburger a náhrada nákladních automobilů Tatra
     První výměnný systém Annaburger HTS 22.79 s cisternovou nástavbou jsme dodávali do Agro Měřín a.s. v roce 2004.  V letech 2007 a 2008 zakoupilo Agro Měřín a.s. na středisko v Měříně 4 výměnné systémy HTS 29.79 s korbami, rozmetacími nástavbami a jednou cisternovou nástavbou o objemu 21 m3.
„ Nákup prvních třínápravových výměnných systému Annaburger souvisel s modernizací dopravní techniky a náhradou nákladních automobilů Tatra „ říká Martin Poul u Agro Měřín a.s. a pokračuje „ velkoobjemové korby Annaburger vezmou více silážní hmoty než Tatra, největší efekt ale vidím v práci rozmetacích nástaveb , nízkém tlaku na půdu, menšímu množství kolejí . Tyto systémy jsou nasazeny na transportní operace a při aplikaci organických hnojiv. Například podvozek HTS 29.79 s cisternou o objemu 21 m3 běžně na středisku v Měříně aplikuje za rok 40-50 000 m3 kejdy“.
     Jeden výměnný systém HTS 29.79 nahradil při odvozu siláží a senáží a při aplikaci hnojiv dva nákladní automobily Tatra.
Nákup 6 výměnných systémů Annaburger
     Na podzim roku 2010 si společnost Agro Měřín objednala u naší firmy 6 výměnných systémů Annaburger HTS 32.79 s nuceným řízením náprav, velkoobjemovými korbami a několika dalšími nástavbami. Hlavní část těchto systémů je určena pro středisko Ždár nad Sázavou, dva systémy pracují u společnosti Pomona Těšetice. Také v tomto případě šlo o cílenou modernizaci strojového parku v oblasti dopravy a aplikace organických hnojiv, včetně náhrady několika nákladních automobilů Tatra.
Závěr:
Společnost Agro Měřín a.s. investovala v posledních letech velké množství finančních prostředků do modernizace parku dopravní a aplikační techniky. Velice nás těší,že vsadila na naše osvědčenné výměnné systémy Annaburger, které představují nejmodernější dopravní systém na trhu s vysokou produktivitou a nízkými náklady na provoz.
 
 
 

Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás