Nákupní košík je prázdný

Agro 2000 sklízí silážní kukuřici s technikou Annaburger

Pondělí 14.10.2013

Nejlákavějším strojem byl třínápravový senážní vůz Annaburger HTS 29.03 o objemu 47 m3. Vůz má korbu dlouhou 10,2 m, což zajišťuje dostatečný objem bez nutnosti hnát konstrukci vozu zbytečně do výšky. Model 29.03 má výšku pouze 3,75 m a to na pneumatikách Michelin 600/55 R26,5. V kombinace s ve standardu dodávaným hydropneumaticky odpruženným podvozkem to zajišťuje dobrou stabilitu vozu i při šířce 2,55 m, což je výhoda při jízdě po silnici. Pro rychlejší vyprázdnění vozu je možné dokoupit mechanické rychlovyprazdňování, které vůz vyprázdní za cca 2 minuty. Vůz lze vybavit i rozdružovacími válci, mechanickou váhou Digistar či příčným vyprazdňovacím dopravníkem pro plnění bioplynových stanic. Vůz v Agru 2000 má i hydraulicky sklopné čelní pletivo a nutností je i hydraulické nucené řízení náprav. Parametry vozu jsou opravdu úctyhodné, a člověk by zapomněl, že v nabídce je i větší vůz HTS 33.03, který má bočnici o 20 cm vyšší a objem se zde šplhá na téměř 52 m3.

Menším bratříčkem, který na poli ten den jezdil, byl nejmenší model senážního vozu HTS 20.03 o objemu 38 m3. Vůz byl nasazen s traktorem New Holland T 6070 o výkonu cca 150 koní. Vůz lze vybavit podobně jako model 29.03, možnost je použití levnějšího odpružení náprav, a to boogie nápravy nebo parabolického odpružení. V obou vozech lze převážet krom objemných krmiv i hnůj (při rozumném naložení), případně i slámu nebo štěpku. Vůz není určen na převoz obilí, i když někteří dodavatelé podobných strojů to tak dělají. Avšak problémy s těsností vozu a především zdlouhavé vyprazdňování podobné pokusy rychle vyléčí.

Na převoz obilí používají v Agru 2000 výměnné systémy s korbou, a jeden takový byl k vidění i při sklizni. Jednalo se konkrétně o model HTS 20.79 s korbou o délce 6,5m a objemem 23,5 m3 bez nástavků. Výměnný systém byl hydropneumaticky odpružen a měl pneumatiky Michelin 600/55 R26,5. Na výměnný systém lze napasovat cisternu o objemu 15 m3 či rozmetadlo hnoje o délce ložné plochy 6,3 m. Výměnný systém byl agregován s traktorem Case IH MX 170.

Posledním Annaburgerem v akci byl výměnný systém HTS 20.79 s rozmetací nástavbou, ze které bylo sundáno rozmetací ústrojí a byla doplněna o nástavky. Nástavbě chybělo jen hydraulické zadní čelo, které by objem ještě trochu navýšilo. Nenechte se zmást prvním dojmem, kterým nástavba působí. Jedná se o možná nejvytíženější rozmetadlo v ČR. Výměnný systém je z roku 2007 a v prvních letech stroj působil hlavně ve službách. Dle informací řidiče množství rozmeteného materiálu patrně překročilo 100 000 tun.

 

 

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás