Nákupní košík je prázdný

6 postřikovačů bylo na stánku firmy Dammann v Hannoveru

Úterý 12.12.2017

V každém volném rohu výstavní plochy čekal na návštěvníky jeden samochodný postřikovač. Přímo před stánkem stál postřikovač s hydraulicky měnitelnou světlou výškou podvozku i rozchodem - DT 2400H HighLander. Tento velmi úspěšný koncept slaví 10 let na trhu. Novinkou je větší nádrž o objemu 5 000 litrů. Ramena měla záběr 30 metrů a byla vybavena systémem s podporou vzduchu D-A-S. Postřikovač byl vybaven systémem EcoDrive, který díky chytrému řízení motoru spoří významnou část paliva.

 

V opačném rohu se "schovával" třínápravový postřikovač DT 3500H s nádrží o objemu 12 000 litrů a rameny o záběru 36 metrů. I tento postřikovač byl vybaven technologií EcoDrive. Vylepšen byl i hydraulický systém, který nyní používá separátní okruh pro systém D-A-S, čímž snižuje zátěž tohoto systému na výkon hydrauliky.

 

Posledním samochodem byl model DT 2800H s nástavbou o objemu 7 000 litrů a rameny o záběru 36 metrů. Tento i ostatní postřikovače měly ultrazvukové senzory pro dodržení výšky ramen nad porostem. Zajímavostí tohoto stroje byla nová kabina, která se od příštího jara bude objevovat na všech samochodech Dammann.

Taženým postřikovačům vévodil dvounápravový stroj Profi Class s nádrží o objemu 12 000 litrů a rameny o záběru 36 metrů. Na tomto stroji byla demonstrována novinka CID - kontinuální vnitřní čistící systém, který zohledňuje při čištění výšku hladiny v nádrži. Systém také automaticky ponechá 100 litrů vody v nádrži pro čistou vodu, aby zbylo dost vody na vnější čištění stroje.

Druhým zástupcem rodiny postřikovačů Profi Class byl jednonápravový model s nádrží o objemu 6 000 litrů a rameny s použitelnou šířkou 36, 30 a 15 metrů. Tento stroj byl osazen speciálním systémem Night Lux, který pomocí diod osvětluje proud postřikové jíchy u každé trysky.

Posledním a nejmenším postřikovačem byl stroj Classic s nádrží o objemu 5 800 litrů s rameny o záběru 30 m, ale s možností složení na 27 metrů. I tento postřikovač byl vybaven ultrazvukovými senzory a veškerými čistícími mechanismy, jak novinkou CID, tak dříve představeným systémem RRW.

 

Firma Dammann ukázala v Hannoveru, že se právem řadí ke špičce mezi výrobci postřikovačů. Ne kvůli nejrychlejším strojům, ne kvůli nejlevnějším strojů, ne kvůli nejvíce vyrobeným strojům. Ale kvůli dlouholetému důrazu na maximální využití postřiků s ohledem na úsporu nákladů a životního prostředí.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás