Konzervace pivovarského mláta do vaku
Stabilní skladování mláta
Firma Budissa Bag je partnerem prodejců mláta a farmářů, kteří chtějí v krmné dávce používat pivní pláto. Právě tento materiál klade vysoké nároky na profesionalitu obsluhy lisu a na umístění vaku. Vak jako prostor pro uložení je možno využít na překrytí dodávky čerstvého mláta z pivovaru, když je v pivovaru odstávka, nebo když má pivovar letní špičku a mláto je levnější.
Uložení mláta na rovině
Mláto je třeba ukládat do vaku "bez tlaku" na rovině. Jakýkoliv sklon vaku vede následně k posunutí materiálu ve vaku a k možnému překroucení vaku. Dbejte na sušinu mláta a na čerstvost materiálu. Za normálních podmínek a při dostatečném odběru není nutno mláto konzervovat, v případně problémů doporučujeme přípravek Kofasil Mais.
Ve spolupráci s jedním holanským obchodníkem s mlátem vznikla u firmy Budissa Bag varianta tzv. adaptéru na zadní čelo nákladního automobilu. Nákladní automobil je schopen bez překládání mláta uložit do vaku sklopením celou várku mláta (25 tun). Mezi zemědělci je tato varianta velmi oblíbená.