Nákupní košík je prázdný

Ve Skalsku se silážuje s technikou Annaburger

Pátek 18.10.2013

Ve Skalsku poprvé vsadili na značku Annaburger v roce 2004, kdy pořídili třínápravový výměnný systém HTS 29.79. Ten slouží ke spokojenosti až do dneška. O půl roku následoval menší bratříček, model HTS 22.79 a o dva a půl roku později další model 22.79. V roce 2008 se flotila rozrostla o čtvrtý výměnný systém, menší model HTS 18.79 a posledním přírůstkem byla třínápravová cisterna HTS 29.27, kterou jsme dodali v minulém roce.

Třínápravový výměnný systém pracuje s korbou nebo rozmetací nástavbou, velké tandemy mají korby, cisterny i rozmetadla a malý výměnný systém korbu a cisternu. Díky této flotile ve Skalsku dokáží nakombinovat výkonné linky na odvoz siláže či obilí, na vývoz digestátu nebo na rozmetání hnoje.

Zajímavostí je agregace s relativně slabšími traktory, které si ale s výměnnými systémy hravě poradí. Velké tandemy pracují s traktory Case IH CVX 1195 a Steyr CVT 6195, tridem je velmi často agregován s traktorem JCB Fastrac 3220 o výkonu pouze 220 koní, a i třínápravová cisterna o objemu 21 m3 je občas agregována s traktorem CVX 1195. Je to dané velkými flotačními pneumatikami Michelin 600/55 R26,5 a hydropneumaticky odpruženým podvozkem, který nepřenáší rázy na traktor, ten tak nemusí být tak těžký.

I třínápravový návěs Krampe byl agregován s relativně slabším traktorem, konkrétně modelem T7050 od firmy New Holland. Přitom ale model BB800 s 8 m dlouho korbou a nástavky 80 cm veze přes 42 m3 materiálu. Na těchto příkladech je vidět, že vhodnou konstrukcí návěsu lze dojít k použití slabších traktorů, jejichž pořizovací cena je výrazně nižší a stejně tak i jejich spotřeba paliva. Zde lze spatřovat velký potenciál v úspoře pohonných hmot, které rozhodně už zlevňovat nebudou.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás