Nákupní košík je prázdný

První postřikovač Dammann od CRS Marketing

Čtvrtek 31.01.2019

Firma Dammann nabízí neskutečně široké portfolio postřikovačů a velikost nádrže se pohybuje v neuvěřitelném rozmezí 3 000 až 14 000 litrů. Málokterý výrobce nabízí takové spektrum postřikovačů. První dodaný stroj Dammann stojí opravdu za to. Jedná se o největší samojízdný postřikovač na světě - model Dammann DT3500H S4 s nádrží o objemu 12 000 litrů a s rameny o záběru 36 metrů. To vše je posazené na hydraulicky odpruženém třínápravovém podvozku s natáčecí přední a zadní nápravou.

Nádrž o objemu 12 000 litrů obsahuje v sobě nádrž na čistou vodu o objemu 500 litrů. V nádrži je také rotační čístící a promíchávací zařízení RRW. Ramena jsou dvakrát dělená a mají záběr 18 nebo 36 metrů, přičemž oba záběry lze používat. Specialitou firmy Dammann je systém D-A-S, čili podpora vzduchu. Vzduch je veden zakrytými rameny a je vháněn před i za tryskou. Systém funguje v obou záběrech stroje. Ramena jsou rozdělená na 14 sekcí a jsou vybavená 4 ultrazvukovými senzory, které automaticky hlídají výšku ramen nad porostem. Na ramenech jsou tandemové držáky trysek, které dle průtoku mohou pracovat každá zvlášť nebo obě dohromady, přičemž přepínání je automatické.

Postřikovač byl osazen novou kabinou, a jednalo se o jeden z prvních dvou tridemů, které měly tyto kabiny. Nová kabina nabízí výrazně lepší výhled a je i velice prostorná. Ovládání celého stroje se děje na 12ti palcovém dotykovém monitoru a ovládacím joysticku.

Zajímavostí je i fakt, že celá nástavba lze odstavit na nohy a místo ní lze nasadit rozmetadlo na minerální hnojiva od firmy Güstrower, na které je tento postřikovač připraven. Další možností je po mnoha letech koupit novou postřikovací nástavbu a podvozek si nechat. V zahraničí běžně jezdí samochody Dammann s třetí postřikovací nástavbou. Tím dochází k markantní úspoře pořizovacích nákladů.

Přejeme zákazníkovi mnoho spokojenosti s novým strojem a spoustu ošetřených hektarů.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás