Nákupní košík je prázdný

Nový vůz Krampe Big Body 790

Úterý 22.07.2014

Nový návěs má korbu shodnou s třínápravovým modelem Big body 800, tedy rozměry jsou 8 x 2,25 x 1,5 m, což je objem cca 27,6 m3. S nástavky 80 cm se lze vyšplhat až na 42 m3. Vůz je ve standardu vybaven vzduchovým odpružením, které je vynikající pro cesty na silnici. Do svažitého a těžkého terénu se více hodí hydropneumatické odpružení, které je za příplatek. Vůz má v základu vzdálenost náprav 1,8 m, což mu v Německu umožňuje mít celkovou hmotnost 24 tun.

Proč tedy pořídit vůz na dvou nápravách místo na třech? Důvody jsou jednoduché. Dvounápravový vůz je výrazně levnější, téměř o 20 %. Vůz je lehčí minimálně o tunu. A s tandemem je mnohem snažší manipulace než s tridemem.

Prodávat dopravní techniku není dnes pouze o sestavení nabídky, kupní smlouvy a přivezení stroje. Důležité je, aby zákazník dostal přesně to co potřebuje a byl spokojený. A jaký zákazník tedy bude spokojený s návěsem BB 790? Především ten, který potřebuje vozi objemné materiály pro bioplynové stanice. Spousta zákazníků dnes poptává vozy na tandemu s objemem přes 40 m3 právě pro obsluhu bioplynových stanic. Většinou se kupují velkoobjemové vozy s podlahovým dopravníkem, které jsou však určené pouze pro siláž a senáž a nelze je použít na obilí. Navíc je jejich cena příliš vysoká. Vůz BB 790 s nástavky pojme přes 42 kubíků materiálu při velmi slušné pořizovací ceně. Avšak proti velkoobjemovým vozům, které jsou až o třetinu dražší, v tomto návěsu se bez problémů odveze obilí, hnůj, písek, jakýkoliv materiál, který se vozí v návěsech.

Samozřejmě je důležité připomenout, že při vožení obilí se budou muset demontovat nástavky a i tak se musí dbát na příměřený náklad, aby vůz nebyl enormě přetížen. Ale to pro řádného traktoristu či majitele není problém.

Model Big Body 800 stále zůstává v nabídce firmy Krampe. Třínápravové provedení totiž ocení především ti zákazníci, kteří dbají na dobrý tlak stroje na půdu, kde má třínápravový podvozek velké opodstatnění.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás