Nákupní košík je prázdný

Krampe Bandit 800 pracuje nedaleko Příbrami

Čtvrtek 30.07.2015

Od svého uvedení na trh se koncept Bandit stal zajímavou alternativou k dvoustraným sklápěčům a výtlačným čelům. Koncept vyprázdnění pomocí dvou rolen, které si na sebe navíjejí podlahový pás, byla v té době unikátní. Poslední takový vůz této koncepce jsme před létem uvedli do provozu ve Středočeském kraji.

Bandit 800 má třínápravový podvozek odpružený parabolickými pružinami o nosnosti 32 tun. První a poslední náprava je náběžně řízená. Klasikou je oj odpružená gumovými silentbloky i pneumatiky Michelin Cargo XBib 600/55 R26,5. Korba je dlouhá 8 m, základní objem je tedy 28,5 m3 a s nástavky 60 cm se objem šplhá až na 38 m3.

Vyprazdňování probíhá pomocí gumového pásu, který je navíjen z přední rolny na zadní pomocí hydromotorů. Tím je zajištěno vyprázdnění vozu bez nutnosti sklápět korbu a zároveň není žádný problém s netěsností, která v některých případech může trápit uživatele výtlačných čel, nemluvě o výrazně nižší hmotnosti. Celý proces je ovládán přes dálkové ovládání.

Firma Krampe koncept Bandit neustále vyvíjí a zlepšuje a po zkušenostech z provozu přistoupila k úpravě, kdy gumový pás bude pevně spojen s výtlačným čelem, které bude sloužit k definitivnímu vyhrnutí materiálu, avšak tím, že se bude pohybovat i podlaha, nebude čelo ani korba tak namáhané. První tyto vozy jezdí ve zkouškách a již brzy Vám přineseme první informace o nových Banditech. Dá se říci, že tento dodaný model Bandit 800 je poslední ze starých Banditů.

Vůz jsme zachytili při odvozu obilí od kombajnu New Holland. Agregován byl s traktorem Claas Xerion 3800 ve velmi zajímavé barvě a'la traktory Fastrac. Jelikož Krampe byl dodán na přání zákazníka v barvě Amazone (zelená kroba a šasí a oranžová plachta), jedná se o naprosto unikátní soupravu. Majitelem nového Banditu je společnost MEADOW ZAS s.r.o., sídlící nedaleko Dobříše. Děkujeme majiteli společnosti, panu Strejčkovi, za ochotu a přejeme mu mnoho spokojenosti s novým návěsem.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás