Nákupní košík je prázdný

Injektor do travního drnu Vredo na cisterně Annaburger

Pondělí 04.02.2019

Firma Vredo je i přes svůj relativně úzký sortiment pojem na trhu se zemědělskou technikou, a to i v České republice. Vždyť málokterý výrobce se dokáže pochlubit samochodným aplikátorem kejdy s objemem 32 kubíků. Ale samochody jsou jen jedno z oblastí trhu, kde Vredo působí. Firma je známá i pro své injektory na aplikaci kejdy do travního drnu. A tyto injektory má opravdu skvělé.

Vredo vyrábí dvě řady injektorů - pro využití na tažených cisternách a pro využití na samochodech. Hlavní rozdíl je především v mohutnosti rámu a celkové hmotnosti. Menší řada se vyrábí v záběrech 5,2 m, 6,1 m a 7,2 m. V každém záběru je na výběr provedení s roztečí botek 22,5 cm, nebo profesionální verze s roztečí 17,5 cm. Princip práce je jednoduchý. Dva disky umístěné do V naříznou drážku a za nimi umístěná botka aplikuje do drážky kejdu nebo digestát. Vredo je jednen z mála výrobců, který používá dva disky pro jednu botku. Navíc každá botka i s disky je samostatně odpružena, což znamená mnohem přesnější kopírování terénu, než u varianty s odpružením dvou botek vedle sebe.

Na přání je možné vybavit aplikátor automatickým mazáním nebo drop stop systémem pro zamezení úkapu na souvrati při otáčení. Aplikátor s roztečí botek 17,5 cm a o celkovém záběru 7,2 m jsme dodali našemu zákazníkovi ZD Velká Chýška, který jej používá na cisterně Annaburger HTS 33.28. Spokojenost s aplikátorem je značná a cisterna jej od nasazení v červnu již nevypřáhla. Injektory Vredo se vyznačují nejen robustní konstrukcí, ale hlavně precizní prací. V Holandsku si totiž velmi zakládají na řádné aplikaci kejdy do travních porostů s minimálním znečištěním potenciálního krmiva.

Aplikátor Vredo jsme dodali ve spolupráci s firmou Agrotrans Otice s.r.o. - dlouhodobým zástupcem firmy Vredo v ČR.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás