Nákupní košík je prázdný

Dva tridemy Schubmax v podniku Zevos a.s.

Čtvrtek 12.01.2017

Vozy Schubmax se nabízejí ve dvounápravovém provedení 22.17 a v třínápravových verzích 29 a 33.17. Tridemy mají standardně hydropneumatický podvozek s hydraulicky odpruženou ojí a zvedatelnou nápravou. Zajímavostí je, že vozy Schubmax mají standardně 10t nápravy u 29t modelu. Podvozek je tedy koncipován pro náročný provoz a nic se neponechalo náhodě. Proto u tridemu ani není diskuze o jiném než hydraulickém odpružení. Tridemy mají korbu dlouhou 9,1 m s objemem 46 m3, což se dá dále navýšit pomocí nástavků.

Nesmíme zapomenout, že vozy Schubmax se vyrábějí také ve verzi Schubmax Plus, která má nižší bočnice a je spíše koncipována na univerzální provoz s vysokým podílem obilí mezi převáženými komoditami. Tato varianta vznikla především pro český trh, kde byla požadována vysoká univerzalita vozů s výtlačným čelem.

Společnost Zevos a.s., se sídlem v Uherském Hradišti, zakoupila třínápravový vůz Annaburger HTS 29.17 Schbumax v roce 2012. Vůz byl určen především na převoz vojtěškové senáže, jelikož se firma specializuje na výrobu granulí z jetele a vojtěšky. Senáže tedy probíhají kontinuálně skoro po celou sezonu a přepravní vzdálenosti jsou obrovské. Vůz s výtlačným čelem dokáže přepravit velké množství materiálu, ale zároveň je šetrný k půdě a využitelný i v dalších oblastech prvovýroby.

Vůz byl dodán na hydropneumatickém odpružení s pneumatikami Michelin 600/55 R26,5, s plachtou a nástavky 200 mm. Zajímavostí byla agregace s traktorem JCB Fastrac o výkonu 230 koní. To se dá rozhodně nazvat hraniční agregací, ale díky naddimenzovaným brzdám a skvělému podvozku souprava funguje. V roce 2015 byl do podniku zakoupen druhý vůz v identické velikosti a výbavě. Ten je agregován s traktorem John Deere 8320R. Oba vozy jsme zachytili při odvozu vojtěškové senáže od řezačky Claas Jaguar v červnu roku 2016.

Jsme potěšeni, že firma Zevos a.s. vsadila opět na techniku Annaburger a věříme, že vzájemně prospěšná spolupráce bude pokračovat i nadále. Oba vozy Annaburger dodala do společnosti firma HM Hodonín, náš obchodní zástupce v oblasti.


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás