Nákupní košík je prázdný

Další z nových výměnných systémů Annaburger uvedeny do provozu

Pondělí 21.10.2013

Výměnné systémy Annaburger způsobily v roce 2004 takovou menší revoluci. Tehdy nový model 22.79 definoval nové rozměry dvounápravových strojů, a hydropneumatické odpružení podvozku zas nastavilo laťku z hlediska výbavy tak vysoko, že i po devíti letech se nikomu nepodařilo tuto laťku přesáhnout. Rozměry nástaveb zůstávají i po té době pozoruhodné a mnohdy nepřekonané. To platí vždy o výměnných systémech, a mnohdy i o jednoúčelových strojích. Na model 22.79 jde nasadit cisternová nástavba 18 m3, včetně možnosti aplikátorů na tříbodovém závěsu, korba 7 m dlouhá, výtalčné čelo, překládací nástavba o objemu 28 m3 a rozmetadlo hnoje o délce ložné plochy 6,8 m.

Právě rozměry rozmetací nástavby jsou pozoruhodné. Délka ložné plochy je na dvounápravových strojích nepřekonaná. Objem nástavby je tak veliký a nakládací výška malá. Pozoruhodný je i fakt, že při nasazení rozmetadla není potřeba nijak hýbat s nápravami, a přesto nedochází k nerovnoměrnému zatížení podvozku. Rozmetací ústrojí s rozhozem 24 metrů je odšroubovatelné a lze je vyměnit za hydraulická vrata a rozmetadlo jde přestavit na senážní vůz. A to i dodatečně u všech rozmetadel nad 16 tun. Navíc pro zájemce je možno i na výměnný systém dodat speciální nástavbu Teleliner.

Podvozky obou nových rozmetadel jsou téměř identické. Jedná se o hydropneumaticky odpružené podvozky a oje, pneumatiky Michelin 600/55 R26,5, vzdálenost náprav je standardních 1,8m a zadní náprava je již ve standardu náběžná. Podvozky ve standardu umí zvedat přední nápravu, kdy se zadní náprava automaticky zamkne. I toto je po devíti letech unikát.

Jedna rozmetací nástavba byla uvedena do provozu v Agrodružstvu Kačice, kde vlastní i jeden z prvních výměnných systémů Annaburger, který byl do republiky dodán. Letos byla pořízena rozmetací nástavba, podvozek s překládací nástavbou již pracoval v družstvu dříve. Druhá nástavba byla uvedena do provozu ve společnosti Vrcha a.s., Jedlá. Tam byl dodán nový výměnný systém s rozmetací nástavbou a korbou.

Přejeme uživatelům mnoho spokojenosti s technikou Annaburger.

 


Registrace newsletteru

Chcete-li pravidelně dostávat zajímavé novinky o naší zemědělské technice, o nových produktech a akcích, potom vyplňte následující formulář a veškeré informace budou chodit pohodlně do Vaší e-mailové schránky.

Registrovat

Prohlédněte si archiv novinek »

Kontaktujte nás